Vliegen in een professionele vliegsimulator

Veelgestelde vragen voor Vliegsimulator.nl

Kan ik de simulator verzetten of afzeggen?

Je kunt tot 48 uur voor aanvang de simulator kosteloos verzetten. Daarna kunnen er kosten in rekening gebracht worden, bijvoorbeeld omdat de vliegschool geen andere deelnemers meer kan boeken voor dat tijdvak, of er al kosten gemaakt zijn.

Hoe werkt het bestellen en reserveren?

Lees er alles over op de pagina Hoe werkt het?

Kan iedereen meedoen aan de simulators?

Bij het arrangement van je keuze vind je of er bepaalde eisen aan je lichamelijke conditie worden gesteld.
We raden deelname af voor mensen bij wie de conditie vliegen in een lijntoestel of bijvoorbeeld autorijden niet toelaat. Afhankelijk van het arrangement kunnen zwangere vrouwen tot circa 30 weken zwangerschap deelnemen. Heb je last van wagenziekte of een zwakke maag, geef dit dan vooraf aan zodat er rekening mee kan worden gehouden. Overleg bij twijfel altijd vooraf met je (huis) arts.

Hoe lang is de cadeaubon geldig?

Als je vandaag een cadeaubon bestelt dan is deze 2 jaar geldig. Heb je al eerder besteld, kijk dan op de cadeaubon tot wanneer deze geldig is. Oudere cadeaubonnen zijn mogelijk korter geldig.

Hoe laat is de simulator?

Bij het reserveren van je simulator kies je voor een dag en dagdeel. Je ontvangt vervolgens binnen twee werkdagen een bevestiging van de planner. Hierin vind je meer informatie en het exacte tijdstip. Bij het boeken van een Last Minute of een parachutesprong op Texel, Zeeland of Ameland kies je direct een tijdstip.

Hoe ver vooruit moet ik reserveren?

Meestal kun je binnen een week terecht voor je simulator. Voor de weekenden kan het wat langer duren.
Boek wel minimaal twee dagen van te voren in verband met de planningen van de vliegscholen. Sommige producten zijn seizoensgebonden, zoals het zweefvliegen. Daarnaast is het zweefvliegen beperkt beschikbaar. Reserveer deze vluchten dus ruim van te voren.

Een uitzondering op bovenstaande zijn de Last Minutes. Deze kunnen tot 2 uur voor aanvang geboekt worden.

Kunnen er naast de deelnemer ook passagiers mee?

Kijk bij de simulator van je keuze bij Specificaties. Hier vind je voor hoeveel personen de simulator is. Bij sommige simulators geldt hiervoor wel een kleine meerprijs. Je vliegt nooit samen met onbekenden.

Kan ik de cadeaubon na het bestellen nog aanpassen?

Jazeker! Je kan bijvoorbeeld het gekozen arrangement uitbreiden of zelfs iets heel anders kiezen. Ideaal als je een andere simulator toch leuker vindt. Hier worden geen kosten voor gerekend, je hoeft alleen het verschil bij te betalen. De cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld dus je krijgt geen geld terug wanneer je een voordeliger product uitzoekt. Je regelt het aanpassen eenvoudig zelf, voer hiervoor je bonnummer in bij reserveren en kies voor 'bon wijzigen'.

Ik heb een gave foto / video van mijn vlucht, kan ik die met jullie delen?

Natuurlijk, dat vinden we superleuk! Je kan het delen op onze Facebook pagina.

Kan ik ook betalen bij de locatie?

Dat is helaas niet mogelijk. We plannen alleen afspraken in wanneer er vooraf betaald is. Dit is in verband met 'no shows'.

Mag mijn gezelschap bij de theorieles zijn en wat kost dat?

Ja hoor, dat mag! En het kost niets extra.

Waar kan ik mijn luchtdoopcertificaat vinden?

Zodra je cadeaubon is ingewisseld kun je jouw luchtdoopcertificaat downloaden. Ga daarvoor naar deze pagina en toets je bon nummer in. Je ziet dan een knopje "Luchtdoopcertificaat maken". Als je deze knop niet ziet dan is je bon nog niet ingewisseld. Dat kan een paar dagen duren na je vlucht. Je ontvangt op dat moment ook een mail om een beoordeling te schrijven.

Wat is de minimumleeftijd van de deelnemer?

Kijk even bij het kopje Specificaties van de simulator van je keuze, daar staat dit vermeld.

Kan de simulator ook in het Engels gegeven worden?

Geen enkel probleem! Alle collega's van de vliegscholen spreken Engels.

Hoe ziet de cadeaubon er uit?

Download hier een voorbeeld.

Ik heb gereserveerd, maar nog niets gehoord

Na het reserveren ontvang je binnen een paar minuten per mail een bevestiging. Heb je geen mail gehad? Dan is je reservering niet verstuurd. Controleer je reservering door je bonnummer in te voeren op reserveren. Na het reserveren neemt de planner binnen 2 werkdagen contact met je op om de afspraak te bevestigen. Voor vragen over je afspraak neem je rechtstreeks contact op met de planner. De contactgegevens heb je per mail ontvangen. Je kan deze gegevens ook opvragen door je bonnummer in te voeren bij reserveren. Vliegsimulator.nl kan je helaas niet helpen met vragen over de planning.
Kom alsjeblieft niet naar de locatie voordat je reservering bevestigd is.

Kan ik de cadeaubon ook per post ontvangen?

Helaas niet meer. Je kunt de cadeaubon zelf uitprinten en cadeau geven. Je mag de bon ook op je telefoon laten zien bij de locatie. We kunnen je wel een leuk cadeaupakketje sturen met ons theorieboekje over vliegen in een vliegtuig of vliegen in een helikopter. Zo heb je iets tastbaars om cadeau te geven. Meer informatie.

Hoe blijf ik op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe producten en ander nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief (dan krijg je gelijk ons e-book gratis!) en volg ons op Facebook.

Is de simulator op een specifieke datum beschikbaar?

Je kunt in de agenda onder de simulator zien wanneer er nog plek is. Je kunt dan ook direct reserveren. Een overzicht van de beschikbaarheid van alle simulators vind je in de agenda. De beschikbaarheid wordt weergegeven in verschillende kleuren: rood (vol), geel (bijna vol), groen (beschikbaar) of grijs (op aanvraag). Je kan voor dagen die 'op aanvraag' staan gewoon reserveren. De planners doen hun uiterste best je voor die dag in te plannen.

Heb je al een bon? Ga dan naar reserveren.

Mijn bonnummer doet het niet, wat nu?

Vouchers van Vliegsimulator.nl hebben altijd 11 cijfers en geen letters. Check je bon via reserveren.
Wordt de bon niet gevonden? Controleer dan of deze nog geldig is. Wanneer de geldigheidsduur verstreken is kan de voucher helaas niet meer gebruikt worden.

Mijn vraag staat hier niet tussen...

Je kunt ons natuurlijk ook benaderen via chat, e-mail of telefoon.
Ga hiervoor naar onze contactpagina.

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?