Vliegen in een professionele vliegsimulator

Diamond DA-20 Katana

Diamond DA-20 Katana

Vliegtuig

De Diamond DV20/DA20 Katana is tweepersoons licht vliegtuig, met lage vleugels. Het is ontwikkeld en wordt gebouwd door Diamond Aircraft. Het werd oorspronkelijk in Oostenrijk geproduceerd onder het typenummer DV20. De in Canada geproduceerde toestellen worden aangeduid met DA20. Het toestel is een doorontwikkelde versie van de Diamond HK36 Super Dimona.

De DA20 is relatief goed verkocht. Het toestel wordt overwegend gebruikt als lesvliegtuig. In 2008 waren er zo'n 1000 toestellen verkocht en is het toestel doorontwikkeld in de vierpersoons DA40 Diamond Star.

Merk Diamond
Type DA-20 Katana
Piloten 1
Passagiers 1
Maximaal startgewicht 800 kg
Leeggewicht 528 kg
Bruikbare lading 272 kg
Kruissnelheid 138 knopen (256 km/u)
Overtreksnelheid 45 knopen (83 km/u)
Maximale afstand 1013 km
Brandstofcapaciteit 91 liter
Maximale hoogte 13120 voet (3999 m)
Spanwijdte 10,9 m
Lengte 7,2 m
ICAO code DA20

Deze specificaties zijn bedoeld om je een idee te geven van de Diamond DA-20 Katana. Je kan ze niet gebruiken voor vluchtvoorbereiding. Vaak worden er veel verschillende types uitgebracht van een bepaald toestel met wisselende specificaties en prijzen. Kijk in het Pilot Operating Handbook (POH) als je de precieze waarden wil weten van het toestel waarmee je gaat vliegen. Je vlieginstructeur helpt je hier graag bij.

Veelgestelde vragen over de Diamond DA-20 Katana

Hoe ver kan een Diamond DA-20 Katana vliegen?

De actieradius is ongeveer 1.013 kilometer. De afstand hangt overigens ook af van hoe snel je vliegt en of er veel wind is. Ook wordt er rekening gehouden met een eventuele uitwijk naar een ander vliegveld.

Hoeveel weegt een Diamond DA-20 Katana?

Leeg weegt het toestel ongeveer 528 kg. Met brandstof, passagiers en baggage erbij mag het toestel maximaal 800 kg wegen. Er kan dus maximaal 272 kg aan brandstof, passagiers en baggage mee.

Vliegen in een Diamond DA-20 Katana

Wil je zelf een keer wil vliegen in een Diamond DA-20 Katana? Kijk dan eens bij deze vliegervaringen. Bestel en reserveer eenvoudig via onze website:

Over Eveline van den Boom

Schrijfster van dit artikel is Eveline van den Boom. In 2006 kreeg ze haar eerste vliegles als verjaardagscadeau; een prachtige vlucht over Rotterdam. Dat smaakte naar meer!

In 2010 haalde ze haar PPL vliegbrevet in Lelystad. In 2011 werd een vliegtuig aangeschaft: een Aero AT-3. Dit vliegtuig vliegt nog steeds mee in de Vliegles.nl vloot met callsign PH-EVB.

Ze schreef de theorieboeken "Theorie van het Vliegen" en "Theorie helikopter vliegen". Deze kan je bestellen bij je vliegles en zijn ook los te koop op Bol.com

Over ons

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?